Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

Izložba glazbenih instrumenata i glazbenih medija

Tematska izložba

Organizatori izložbe:  FMGG – Livno
Autorica izložbe: Marija Marić Baković
Mjesto održavanja: FMGG Livno, polivalentna dvorana, Gorička cesta b. b.
Vrijeme održavanja: 20. 5. – 10. 6. 2016.
Opseg:  preko 50 (glazbeni instrumenti, radio predajnici, gramofoni), 1 uniforma, više audio i video kaseta, singl vinil ploča i preko 60 LP ploča)
Vrsta: tematska izložba
Korisnici: sve kategorije korisnika

Tema: Izložba glazbenih instrumenata i glazbenih medija upriličena je i otvorena u FMGG-Livno u povodu Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja 2016. Na izložbi su prezentirani tradicionalni i suvremeni glazbeni instrumenti, uređaji za reprodukciju zvuka (radio, gramofon, kazetofon) te mediji za reprodukciju glazbe odnosno nosači zvuka (vinil ploče-LP, singl, magnetofonske trake, kompaktne kasete, video kasete, CD). Svrha izložbe bila je uključivanje posjetitelja u njezino kreiranje, na način da su za potrebe izložbe od njih posuđivani glazbeni instrumenti i mediji. Na poziv za suradnju odazvao se manji broj građana pa se tražilo sudjelovanje i potpora livanjskih sakupljača i ljubitelja starina. Izložbu je prvoga dana pogledalo 85 posjetitelja, od toga dvadesetoro djece. Izložba će biti otvorena tri tjedna.
Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja u Livnu, počelo je već u srijedu 18. svibnja, tijekom poslijepodnevnih sati, kada je na video zidu na glavnom livanjskom trgu prvi put puštena prezentacija Spomenici kulture i kulturni krajolici grada i Općine Livna (uključivala povijesne građevine, arheološke lokalitete i zaštićene pejsaže.)


Izložba glazbenih instrumenata i glazbenih medija
Izložba glazbenih instrumenata i glazbenih medija