Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

Izložba – suvremeno = svježe

Izložba

Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno u suradnji s Mednarodnim grafičkim likovnim centrom ima zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe suvremeno = svježe u četvrtak, 10. studenog 2022. u 18 sati. Izložba će biti otvorena do 31. siječnja 2023 godine.

Mednarodni grafični likovni center (MGLC) iz Ljubljane poseban je muzej čiji identitet proizlazi iz nasljeđa bijenala grafike i umjetnosti tiska od sredine 20. stoljeća do danas. MGLC je također značajan promicatelj suvremene umjetnosti s naglaskom na grafiku. Izložba Suvremeno = svježe donosi pregled najnovije grafičke produkcije deset slovenskih umjetnika različitih naraštaja u posljednjih pet godina. U svojim umjetničkim praksama, u svome pristupu, jeziku i istraživanju oni stvaraju fluidne i multidisciplinarne prizore našega doba. Većina tih umjetnika pomiče granice grafičkoga medija. Umjetnici se koriste širokim rasponom tehničkih, formalnih i konceptualnih praksi. Nisu usredotočeni samo na tehničko znanje.  Njihova djela, naime, otkrivaju različite stupnjeve stvaralačkoga procesa. Svaki umjetnik ima poseban i interdisciplinaran pristup koji ujedinjuje tradicionalne metode tiska s različitim medijima i strategijama predstavljanja.

Svoj izbor umjetnika i njihovih radova kustosica Breda Škrjanec temeljila je  na tematskim i konceptualnim trendovima koji se pojavljuju u suvremenoj grafici, ali i umjetnosti općenito.