Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

Nevenka Arbanas / Utisci plutajućeg svijeta
izložba

Nevenka Arbanas, dobitnica glavne nagrade 1. Međunarodnog trijenala grafike Livno 2017. godine,u sklopu Kulturno-vjerskih dana Naša Gorica, predstavlja se livanjskoj publici sa samostalnom izložbom grafika pod nazivom Utisci plutajućeg svijeta.
Dugogodišnjim istraživanjem grafičkih tehnika i vještina Nevenka Arbanas ostavila je neizbrisiv trag u razvoju suvremenoga grafičkoga otiska, a predanim pedagoškim radom kao profesorica grafike na ALU u Zagrebu odgojila je i inspirirala mnoge generacije budućih grafičara.

Svoje umijeće, kao vrsna poznavateljica grafičkih tehnika, najviše iskazuje upravo u tehnikama dubokog tiska. Slojevitost motiva i grafičkih matrica Arbanas vješto slaže u vrlo istančane, prozračne i odmjerene grafičke kompozicije u kojima se osjeća lepršava profinjenost japanskih autora. Prva dama hrvatske grafike, kako je mnogi nazivaju, za plodonosan rad na području likovne i primijenjene umjetnosti, dobila je ove godine najvišu državnu nagradu Vladimir Nazor za životno djelo.