Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

Pedagoška radionica

Pedagoška radionica

Cilj je pedagoške djelatnosti u Franjevačkome muzeju i galeriji Gorica Livno uspješnija komunikacija s djecom i mladima te približavanje muzejske djelatnosti cjelokupnoj javnosti.

Dani europskog naslijeđa, 2015.


Arheološka radionica u Muzeju: Od arheološkoga iskopavanja do dokumentacije
Voditeljica radionice: Marija Marić BakovićVolontiraj-kreditiraj, 8. listopada 2010.


Projekt je održan u suradnji s udruženjem INFOHOUSE u povodu Socijalnoga dana. Inicijativa Volontiraj-kreditiraj pruža priliku mladim ljudima, poglavito učenicima srednjih škola, da stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcima iz svijeta biznisa, vladinim institucijama i nevladinim organizacijama te poduzećima kojima se nudi prilika da iskažu društvenu odgovornost i pomognu mladima da nauče cijeniti posao i rad.

Voditeljica radionice: Ružica Barišić


Moja Bosna i Hercegovina, moje nasljeđe, 13. travanja 2010.


Riječ je o edukativnoj radionici čiji je cilj bio približiti mladima muzejske sadržaje pomoću arheološke zbirke i galerije slika Gabriela Jurkića. Tijekom radionice tridesetak polaznika osnovnih škola iz Livna, od prvoga do osmoga razreda, imalo je prigodu aktivno sudjelovati u muzejskoj djelatnosti. U galeriji Gabriela Jurkića učenici su sudjelovali u nastajanju umjetničkoga djela tako što su slikali svoj doživljaj Jurkićevih umjetničkih slika. To su zatim inventirali te izlagali. Što se arheološke zbirke tiče, učenici su sudjelovali pri prezentaciji arheološkoga iskapanja (za tu prigodu predmeti su skriveni u kutijama ispunjenim zemljom), čišćenju i zaštiti predmeta, inventiranju te kreiranju izložbe. Radionica je obuhvatila i radne knjižice sa zadatcima vezanima za slike G. Jurkića i arheološke spomenike iz lapidarija. Zadatci su se odnosili na otkrivanje, čitanje i rekonstrukciju umjetničkih djela i spomenika. Projekt je ostvaren u suradnji s Komisijom za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

Voditeljice radionice: Marija Marić Baković i Željka Markov


Umjetnik – Crta – Posvećenje, svibanj – lipanj, 2007.


U povodu izložbe crteža Gabriela Jurkića Umjetnik – Crta – Posvećenje, u suradnji s Osnovnim školama u Općini Livno i Hercegbosanskoj županiji, organizirana je radionica u kojoj su učenici imali priliku dati osobno viđenje slika Gabriela Jurkića. U tehnici olovke i drvenih boja na papiru su crtali Jurkićeve motive s izložbe. Radovi su izlagani na zidu koji je vodio do izložbe.

Voditeljica radionice: Željka Markov