Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

3. Međunarodni trijenale grafike Livno

Granice slobode / The Limits of Freedom

35 zemalja svijeta, 95 umjetnika, 192 djela / 35 countries of the world, 95 artists, 192 graphics

26.lipnja 2023. – 1. listopada 2023.

Franjevački muzej i galerija Gorica Livno, organizator Međunarodnog trijenala grafike Livno za 3. Trijenale grafike koje će se održati od 26. lipnja do 1. listopada 2023. godine  objavljuje svoju temu: Granice slobode / The Limits of Freedom

Prateći ne samo aktualna zbivanja već imajući u vidu čovjekovu elementarnu potrebu za slobodom izražaja nameće se iskonsko pitanje o poimanju slobode i u današnjim vremenima. Organizator želi da umjetnici kroz umjetničku slobodu progovore ne samo o idealu već o  čovjekovoj temeljnoj potrebi za slobodnim činom.

Sloboda. Vrlo snažna riječ koja je u svojoj biti vrlo krhka i višeznačna.

Možda je najbolja definicija slobode – sloboda ljudskog duha. No kod tako relativnog pojma, jasno je da će sloboda za različite ljude podrazumijevati različita stanja i osjećaje.

Snaga umjetnosti je da si beskompromisno uzima za pravo progovoriti o individualnosti, o stanju društva, o osobnim promišljanjima i koliko god ona ponekad bila i revolucionarna, razgolićuje kolektivnu svijest i u konačnici spaja ljude.

U sklopu 3. Međunarodnog trijenala grafike Livno želimo da umjetnici izraze njihovo viđenje vlastite slobode, slobode duha i granice slobode.  Umjetnost je medij  koji omogućuje slobodu izraza i podsjeća  čovjeka da su granice samo  u nama.

3. Međunarodni trijenale grafike Livno kao polje novih sučeljavanja raznih vidova umjetničke slobode zasigurno će biti vitalna refleksija o poticajnim impulsima tradicionalne grafičke prakse koja u suvremenoj umjetnosti ima svoju regenerirajuću dimenziju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)