Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

Trienale grafike Livno

U svojem radu, dakako uz potporu nadležnih institucija, Franjevački muzej i galerija Gorica–Livno (dalje: FMGG-Livno) nastoji promovirati bosanskohercegovačku kulturnu baštinu stalnim postavima, povremenim izložbama, arheološkim istraživanjima i izdavačkom djelatnošću. Posljednjih godina kroz međunarodne projekte nastojimo razvijati međunarodnu kulturnu suradnju i na taj način graditi mostove među kulturnim ustanovama kako u zemlji tako i u inozemstvu. Korisnici naših usluga su obrazovne institucije (škole, fakulteti), posjetitelji, kulturno-turistička javnost i znanstveno stručni krugovi. Vizija muzeja je ponuditi Bosni i Hercegovini novi kulturni proizvod u cilju poboljšanja kulture življenja i putem međunarodnih projekata BiH prikazati kao zanimljivu kulturno turističku destinaciju za posjetitelje na međunarodnoj razini.

U 2016./2017. godini jedna od projektnih aktivnosti FMGG-Livno je organiziranje manifestacije 1. međunarodnog trijenala grafike. Kako u Bosni i Hercegovini postoji već Bijenale minijature i Bijenale suvremene umjetnosti potreba za trijenalem grafike se još više nameće kao još jedna inicijativa koja će zaokružiti našu umjetničku produkciju i koja će ju još jače povezati s međunarodnim umjetničkim krugovima.

Namjera je Franjevačkog muzeja i galerije Gorica-Livno da putem manifestacije grafičkog trijenala donosi uvid u aktualnu grafičku produkciju ne samo u našoj regiji nego i šire. Želja nam je da manifestacija bude mjesto susreta grafičara iz cijeloga svijeta s ciljem populariziranja grafičkog medija, dijeljenja iskustva i ujedinjenja zemalja putem umjetnosti. 1. međunarodni trijenale grafike u Bosni i Hercegovini održati će se od 26. lipnja do 1.
listopada 2017. godine