Radno vrijeme: 9:00 – 15:00 h

Gorička cesta b. b.

BiH – 80101 Livno

Juliana Steinbach – Koncert

Nakon nedavno završene turneje po Brazilu u Livno nam stiže svjetski poznata pijanistica, Juliana Steinbach.
U petak, 31. 3. održati će radionicu sa učenicima OGŠ “Franjo S. Vilhar” u pratnji profesorica Nikoline Krželj i Berime Cero.
A u subotu, 1. 4. u 19:00h moći ćemo uživati u njihovom zajedničkom koncertu.

 

Rođena u Brazilu, Juliana Steinbach započela je studij glazbe u Francuskoj, najprije u Lyonu na Regionalnom konzervatoriju (CRR), zatim kao privatna učenica grčko-američke pijanistice Christine Paraschos u Parizu. Nakon što je stekla diplomu, studirala je kod Brune Rigutta, Nicholasa Angelicha i Pierre-Laurenta Aimarda na Pariškom konzervatoriju (CNSM), gdje je diplomirala s prvom nagradom za klavir (2000.) i komornu glazbu (2003.).

 

Godine 2002. jednoglasno je primljena na poslijediplomski studij glasovira (Troisième ciklus) u klasi Jacquesa Rouviera. Tom joj je prigodom Zaklada Alfred Reinhold dodijelila Blüthnerov koncertni klavir. Također je studirala pod vodstvom Franca Scale na Accademia Pianistica Internazionale u Imoli (Italija), Pnine Salzman u Tel-Avivu (Izrael) i Marije João Pires u njezinom Centru za umjetnost u Belgaisu (Portugal). Pohađala je majstorske tečajeve kod glazbenika kao što su Dmitri Bashkirov, Alicia De Larrocha, Christoph Eschenbach, Péter Frankl, Emanuel Krasovsky i Ferenc Rados. U svibnju 2007. diplomirala je na The Juilliard School u New Yorku, gdje je bila studentica Josepha Kalichsteina (klavir) i Juilliard String Quarteta (komorna glazba).

 

Svira opsežan koncertni repertoar i redovito nastupa kao solistica s mnogim orkestrima iz Francuske, Švicarske, Njemačke, Mađarske, Izraela i Brazila. Dobitnica zaklada Cziffra (1996), Banques Populaires (2000), Umberto Micheli (2001), Alfred Reinhold (2002) i Meyer (2002, 2003), Juliana Steinbach nagrađena je najvišim nagradama na nekoliko međunarodnih pijanističkih natjecanja, poput Međunarodnog Natjecanju mladih pijanista u Meknèsu (Maroko, 1996.), Tel-Hai Performance Prizes (Izrael, 2000. i 2001.) i Međunarodnom pijanističkom natjecanju Artlivre u São Paulu (Brazil, 2001.). U Francuskoj je nagrađena UNESCO-vom nagradom Flame, Zonta International Music Grant, Velikom nagradom i Posebnom nagradom th.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)